<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=185410355348004&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

North Sea Port

Harmony IoT-platform: meer veiligheid, capaciteit en efficiency

Meer veiligheid, capaciteit en efficiency. Dat zijn de belangrijkste voordelen van het intelligente Harmony IoT-platform van North Sea Port. Harmony wordt ingezet om scheepsregistraties te stroomlijnen en zo de inkomsten, cashflow, havenbeveiliging en operationele efficiency te verbeteren. Het kloppende hart van Harmony wordt gevormd door Dell Boomi Technology.

    

 

Het verhaal

Duurzame economische bedrijvigheid

North Sea Port is het 60 kilometer lange grensoverschrijdende havengebied, dat zich uitstrekt van Vlissingen aan de Noordzee tot in Gent - 32 kilometer landinwaarts in België. Als centraal logistiek knooppunt in Europa staat multimodaliteit hoog in het vaandel bij North Sea Port. Ook de veelheid aan goederensoorten is uniek.
North Sea Port verlegt grenzen, creëert waarde en heeft een impact op de wereldwijde handel. In het havengebied is bovendien nog ruimte voor ontwikkeling en groei. North Sea Port mikt op duurzame economische bedrijvigheid met hoge toegevoegde waarde. Zo draagt de haven actief bij aan de welvaart in zijn regio.


www.northseaport.com

De case

Uitdaging

North Sea Port exploiteert drie havens in Nederland en België en handelt jaarlijks ca. 50.000 vrachtschepen af. Tot voor kort een tijdrovend en foutgevoelig proces, door het visueel scannen van de havens en het handmatig invoeren van data in een havenbeheersysteem. De wens was dan ook om de registratie van aangemeerde schepen te stroomlijnen om kosten te besparen, de capaciteit te vergroten en de beveiliging te verbeteren. Dat vroeg om een IoT-databron in combinatie met openbare trackinginformatie, die wordt verzonden door scheepstransponders.

NSP

 

 

 

Oplossing

De professionals van Nalta bouwden het Harmony IoT-platform met behulp van Boomi AtomSphere-technology. Dankzij Boomi was het mogelijk om een best practice, flexibele en open data / applicatiearchitectuur te creëren. Door IoT-platformdata naar het havenbeheersysteem te sturen en informatie uit dit systeem op te halen, wordt de datakwaliteit en -kwantiteit aan beide kanten verhoogd.


Zowel schippers als de Havenautoriteit profiteren van Boomi. Schippers kunnen nu bijvoorbeeld aanvullende gegevens invoeren en verstrekte informatie op een smartphone bevestigen. Denk aan zaken als vervoerde lading, aantal bemanningsleden en exacte locaties.

Resultaten
  • Korte go-to-market-periode
  • Best-practice IoT-platform o.b.v. Boomi
  • Meer omzet
  • Meer veiligheid in de haven

Hebben we je geïnspireerd?
Laten we jouw uitdagingen bespreken!

Software Development

Software is de motor achter elk online platform

Read more

Data Integration

Overal en altijd optimaal werken als vanzelfsprekendheid

Read more