<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=185410355348004&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

Blog: The Platform, deel 3 Ready, Set, Go!

‘Prepare for the intelligent future’

The Platform onderzoekt één specifiek onderwerp in vier podcasts en blogposts; waardevolle content, geserveerd als bite size snack. Wij trappen af met ‘Prepare for the intelligent future’, een onderwerp waar veel ondernemingen mee bezig (moeten) zijn. Wat is data en hoe brengt het een onderneming verder? Tijdens de podcasts gaan Mike Veldhuis van Nalta en Michael Morton, VP van Dell Technologies Strategy & Development samen op zoek naar antwoorden. Deel 3: Ready, Set, Go!


Klaar voor de start? Go!

De vorige keer hebben we het gehad over de digitale cultuur van bedrijven. Deze keer gaan over tot actie. Hoe maak je van jouw onderneming een intelligent business? En hoe verander je data in informatie en zet je dat om in actie? De data die je hebt en je digitale cultuur zijn je basis als onderneming. De volgende stap is het omzetten van deze informatie in actie en daar waarde uit halen.

Stel jouw onderneming wil groeien, je hebt een product of een dienst om te verkopen. Dan is de logische vraag; aan wie verkoop je? Wie is je klant? Begrijp je die klant? Of begrijp je alleen de klant aan wie je wilt verkopen? Veel ondernemingen hebben geen idee welke data nodig zijn om de klant te begrijpen, waar hij zich bevindt en wat de klant nodig heeft. Als je weet aan wie je verkoopt wordt je service beter, innoveer je gerichter en weet je welke data belangrijk zijn.

episode3_graphicrecording

Beheer je data


Welke stappen onderneem je om te komen tot actie? Data is ongrijpbaar. Het is geen auto, het is geen huis. Denk aan data als een levensloop. Het wordt geboren, het wordt verplaatst, het verandert en het wordt voortdurend gebruikt. Maak data visueel. Ook vertrouwen speelt een rol. Mag je bepaalde data eigenlijk wel gebruiken? Privacyregelingen worden steeds strenger, dat heeft ook gevolgen voor data. Is data die gegenereerd is met een bepaald apparaat van jou of is die data eigendom van de maker van het apparaat?

Je zult je data dus moeten beheren. Hoe genereer je data en hoe bewaar en manage je de data? De digitale cultuur van je onderneming speelt daarin een belangrijke rol. Als kennis en kunde ontbreekt betreffende het correct managen van data heeft je onderneming een probleem. Gebruik onderstaande 5-puntenchecklist om direct aan de slag te gaan.

  • Creëer eigenaarschap en verantwoording voor je belangrijkste zakelijke behoeften.
  • Bepaal de juiste middelen, mensen en skills in je organisatie.
  • Zorg voor meetbare en haalbare deadlines, en maak duidelijk wat je doelen zijn.
  • Implementeer!
  • Deel en vier je successen!

De volgende keer gaan we het hebben over resultaten, vallen en opstaan en hoe je vooral moet blijven leren.

Wil je graag de podcast beluisteren? Je vindt de derde aflevering hier.