<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=185410355348004&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

Blog: The Platform, deel 7 Top trends in data and value

How to become a data driven company

In The Platform bespreken we in vier podcasts en blogposts steeds één specifiek thema. Onze waardevolle content serveren we aan je als bite size snack. In deze tweede serie podcasts gaan we in op de mogelijkheden hoe je een datagedreven bedrijf wordt. Mike Veldhuis van Nalta gaat hierover uitgebreid in gesprek met Ed Macosky, head of products bij Boomi. Van elk gesprek hebben we een blogpost gemaakt. Deze eerste gaat over het op orde krijgen van je data-omgevingen. Een cruciaal onderdeel als je een datagedreven bedrijf wilt worden.


Artificial intelligence en machine learning

Veel mensen bestempelen blockchain-technologie als een trend, iets tijdelijks en van voorbijgaande aard. Dit in tegenstelling tot artificial intelligence en machine learning; dat zijn de écht waardevolle ontwikkelingen in automatisering, die van waarde blijven in de toekomst. Dat zie je bijvoorbeeld terug in Aible, de data automation samenwerking van Boomi, waarin artificial intelligence en machine learning op een toegankelijke wijze samenkomen. Met Aible wordt het eenvoudiger om de toekomstige business te kunnen voorspelen. Dat doe je door je systemen te integreren en Aible te voeden met de juiste data. Zeker op het gebied sales is dit heel waardevol en flexibel. Je hoeft geen code te gebruiken, maar je kunt eenvoudig aan de knoppen draaien en balken schuiven om te zien wat de consequenties zijn en welke toekomstige (marketing)acties je moet ondernemen.

episode7

De Covid-pandemie overleven


Heeft blockchain-technologie dan geen toekomst? Dat valt nog te bezien. Het succes van de vele crypto-currencies op basis van de blockchain doet anders vermoeden, maar bij de meeste early adaptors op dit gebied, zien we dat het nog niet zo hard gaat. Natuurlijk, er gebeurt van alles met data en databronnen, maar het is vooral nog dromen over wat er in de toekomst mogelijk is met blockchains. Er moeten eerst nog heel veel vragen worden beantwoord, onder andere over digitale transformatie en over hoe om te gaan met de enorme hoeveelheden data die beschikbaar zijn en komen. En überhaupt over hoe je je bedrijf overeind houdt en de Covid-pandemie laat overleven. En er is geen blockchain die daarbij kan helpen vooralsnog.

Tot zover een bite size snack samenvatting van deel 3 van How to become a data driven company. Het hele verhaal met alle ins & outs luister je hier

Wil je graag de podcast beluisteren? Je vindt de afleveringen hier.

Wil je de video bekijken? Je vindt hem hier op Youtube.

In co-creation with Boomi and Dell Technologies

Dell Boomi dutchcloudcommunity.nl/wp-content/uploads/2021/...