<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=185410355348004&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

Blog: The Platform, deel 6 Architect a Connected Business

How to become a data driven company

In The Platform bespreken we in vier podcasts en blogposts steeds één specifiek thema. Onze waardevolle content serveren we aan je als bite size snack. In deze tweede serie podcasts gaan we in op de mogelijkheden hoe je een datagedreven bedrijf wordt. Mike Veldhuis van Nalta gaat hierover uitgebreid in gesprek met Ed Macosky, head of products bij Boomi. Van elk gesprek hebben we een blogpost gemaakt. Deze eerste gaat over het op orde krijgen van je data-omgevingen. Een cruciaal onderdeel als je een datagedreven bedrijf wilt worden.


Loodgieterswerk

Als je je data op orde hebt, ben je toe aan de volgende stap: integratie! Voor velen een abstract begrip, maar feitelijk komt het neer op het vervullen van klantwensen. Niet uitsluitend met het beschikbaar stellen van data, want dat alleen doet natuurlijk niks. Het gaat erom je data, IT en de business vloeiend in elkaar over te laten lopen, bijvoorbeeld in een proces zoals bij supply chain management. Dus: je bestelproces, voorraadgegevens, logistieke afhandeling en andere relevante processen optimaal verbinden. We noemen het gekscherend wel eens ‘loodgieterswerk’. Data is hierbij cruciaal in elke stap. En om die data beschikbaar en toegankelijk te maken, gebruiken we API’s. Vandaar de veelgehoorde term: API-economy.

episode6

Low-code environments


API’s vormen de basis van de hedendaagse low-code platforms. Je hoeft niet meer alle gebruikte technologieën en achterliggende processen te doorgronden. Maar betrek wel altijd je IT-afdeling om problemen met data en integraties te voorkomen. Als de techniek en integratie goed zijn geregeld, kun je gaan dromen over alles wat je wilt bereiken met je data. En dankzij de low-code environments is het eenvoudiger dan ooit om datagedreven en intelligent te worden. Dat is essentieel ook om succesvol te zijn en te blijven. Want als je data op orde is en met de juiste tools ben je in staat om te anticiperen op veranderende omstandigheden. Dat was bijvoorbeeld goed te zien tijdens de afgelopen Covid-periode bij lokale en grote banken. De eerste groep ondervond allerlei issues, terwijl de laatste groep in staat was om snel en flexibel te schakelen. En dat laatste is precies wat wij onze klanten met Boomi-platforms kunnen bieden.

Tot zover een bite size snack samenvatting van deel 2 van How to become a data driven company. Het hele verhaal met alle ins & outs luister je hier. Waardevolle en boeiende content en de juiste basis voor de komende blogposts en podcasts over het bouwen van structuren en blockchaintechnologie.


Wil je graag de podcast beluisteren? Je vindt de afleveringen hier.

Wil je de video bekijken? Je vindt hem hier op Youtube.

In co-creation with Boomi and Dell Technologies

Dell Boomi dutchcloudcommunity.nl/wp-content/uploads/2021/...