<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=185410355348004&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

Blog: The Platform, deel 5 Data-driven Leadership

How to become a data driven company

In The Platform bespreken we in vier podcasts en blogposts steeds één specifiek thema. Onze waardevolle content serveren we aan je als bite size snack. In deze tweede serie podcasts gaan we in op de mogelijkheden hoe je een datagedreven bedrijf wordt. Mike Veldhuis van Nalta gaat hierover uitgebreid in gesprek met Ed Macosky, head of products bij Boomi. Van elk gesprek hebben we een blogpost gemaakt. Deze eerste gaat over het op orde krijgen van je data-omgevingen. Een cruciaal onderdeel als je een datagedreven bedrijf wilt worden.


Garbage in, is garbage out

Als je een intelligente organisatie wilt worden, is het belangrijkste dat je je data-omgevingen onder controle hebt. Dat klinkt voor de hand liggend en misschien denk je dat het simpel is, maar onderzoek wijst uit dat 60 tot 70 procent van de data binnen organisatie onbekend of ongestructureerd is. Om een datagedreven organisatie te worden, sta je voor twee uitdagingen. Ten eerste moet je ervoor zorgen dat je data van hoge kwaliteit is. En als je iets met je data wilt gaan doen, moet je ervoor zorgen dat deze correct is. Garbage in, is garbage out. Je kunt dan ook geen beslissingen nemen die zijn gebaseerd op incorrecte of onvolledige data.

episode5

Begin kleinschalig, herhaal je successen


Als je je data eenmaal begrijpt en doorgrondt, kun je ook veel integratieproblemen oplossen. Veel organisaties maken dezelfde fout door keer op keer nieuwe systemen te implementeren in plaats van te beginnen met het optimaliseren van hun data. Het is hierbij vooral zaak vooruit te kijken. Wat wil je bereiken? Hoe wil je waarde gaan creëren? Hoe kun je als organisatie veranderen? Onderzoek welke nieuwe technologieën je hierbij kunnen helpen. En als je zover bent, begin dan kleinschalig en herhaal je stappen als je succesvol bent. Realiseer je ook dat de inzet van nieuwe technologieën intimiderend kan zijn voor mensen. Informeer ze dus goed en zorg voor draagvlak. Boomi is een waardevol platform, maar alles wat hiervoor geschreven is geldt ook voor als je Boomi inzet.


Tot zover een bite size snack samenvatting van deel 1 van How to become a data driven company. Het hele verhaal met alle ins & outs luister je hier. Na het luisteren weet je precies wat we bedoelen met datagedreven en integratie. Daarmee ben je ook voorbereid op de volgende blogposts en podcasts. Dan gaan we verder in op integratie, het bouwen van structuren en blockchaintechnologie.


Wil je graag de podcast beluisteren? Je vindt de aflevering hier.

Wil je de video bekijken? Je vindt hem hier op Youtube.

In co-creation with Boomi and Dell Technologies

Dell Boomi dutchcloudcommunity.nl/wp-content/uploads/2021/...