<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=185410355348004&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

Blog: The Platform, deel 4 Propel Perfection

‘Prepare for the intelligent future’

The Platform onderzoekt één specifiek onderwerp in vier podcasts en blogposts; waardevolle content, geserveerd als bite size snack. Wij trappen af met ‘Prepare for the intelligent future’, een onderwerp waar veel ondernemingen mee bezig (moeten) zijn. Wat is data en hoe brengt het een onderneming verder? Tijdens de podcasts gaan Mike Veldhuis van Nalta en Michael Morton, VP van Dell Technologies Strategy & Development samen op zoek naar antwoorden. Deel 4: Propel Perfection


Jouw bedrijf op weg naar perfectie

Perfectie bestaat niet, streven naar perfectie wel. Ook de reis die een onderneming maakt naar een intelligent business hoort daarbij. De data die je vergaart zo snel mogelijk omzetten naar actie, door het inzicht dat je uit de data haalt, om te zetten naar acties die opleveren. Dat inzicht vergaar je met technologie, tools, modellen en door je data te analyseren. Een handig hulpmiddel op weg naar ‘perfectie’ is de checklist die we in de vorige editie hebben behandeld. Ook de digitale cultuur speelt een belangrijke rol in het bereiken van perfectie.

Streven naar perfectie is een doelstelling. Een evolutie. Elke onderneming evolueert voortdurend. Er komen nieuwe mensen in het bedrijf, er zijn veranderende omstandigheden, mensen (en kennis) verlaten het bedrijf. Geen dag is hetzelfde. Voortdurend aanpassen en verbeteren is dus van groot belang. Elke verbetering die je maakt, brengt je dichterbij de perfectie waar je als onderneming naar streeft.

Episodefour_graphicrecording

Data als organisme


Vergelijk een onderneming maar met een veelvoud van kennissilo’s. Al je kennis en kunde is er netjes in opgeslagen. Elke medewerker beschikt over kennis en kunde. Dat is veranderlijk. Alles bij elkaar opgeteld maakt van een onderneming een ecosysteem waarin voortdurend data in alle richtingen wordt getransporteerd. Dat in goede banen leiden betekent voortdurend verbeteren en innoveren. En dat is de reis die jouw bedrijf maakt, met vallen en opstaan. Met tegenslagen en successen.

Vier punten die er altijd toe doen:

  • Altijd proberen.
  • Omarm mislukkingen.
  • Creëer een digitale cultuur.
  • Blijf scherp op je databeheer.

Durf te delen


Onderlinge eerlijkheid en openheid zijn belangrijke elementen tijdens de reis. Definieer ook wat niet goed gaat en deel dat. Deel ook waarom iets niet goed gaat en leer ervan. Deel ook wat wel goed gaat en waarom. Deel elkaars kennis en leer daarvan. Betrouwbaarheid gaat ook over de data die je inzet en vergaart. Mag je deze überhaupt gebruiken? Is de data betrouwbaar? Waar komt het vandaan? Hoe zit het met privacy?

Durf ook te falen, maar houd altijd de reis en de bestemming goed in de gaten. Zijn je mensen nog comfortabel? Kunnen ze de veranderingen aan? Wat hebben ze nodig? Maak alles bespreekbaar. Zie falen niet als iets negatiefs. Het is de meest efficiënte manier om te leren. Behalve het vieren van succes, vier je ook het falen. Zonder elkaar te veroordelen om het verlies. Durf falen gerust als winst te zien. Het brengt je namelijk een stap dichter bij het doel dat je nastreeft. Kortom, propel perfection.

Wil je graag de podcast beluisteren? Je vindt de vierde aflevering hier.