<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=185410355348004&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

Blog: The Great Balancing Act

GR The Platform Episode 12 - the Great Balancing Act

In de vorige afleveringen van de podcast hebben we het gehad over authenticatie, het kopen of bouwen hiervan en de toekomst van identity management systemen. In de laatste aflevering van de podcast serie gaan we het hebben over The Great Balancing Act.

Gebruikers zijn op zoek naar een gemakkelijke en handige manier om toegang te krijgen tot hun diensten. Maar zoals de oud gezegde gaat: wanneer je de toegang tot je applicatie gemakkelijker maakt, verlies je punten op het gebied van veiligheid en privacy. Maar hoe krijg je deze verhouding dan zo goed mogelijk? Dat noemen we de The Great Balancing Act tussen gebruiksgemak, privacy en veiligheid.

Hou creëer je balans 

Hoe je de juiste balans krijgt, is meestal niet door alles zelf te bouwen, maar door de technieken van anderen te combineren. Hierdoor kun je in je applicaties de optimale balans tussen gemak, privacy en veiligheid bereiken. Al deze technieken hebben hun eigen balacing act in orde zodat jij deze kunt hergebruiken. Zo kunt u bijvoorbeeld Auth0 gebruiken voor authenticatie en Boomi voor uw integratie-software terwijl u zich kunt blijven focussen op uw core business.

Tijdens het bouwen van je applicatie op de manier die hierboven is beschreven, kunt u altijd het beste gemak, privacy en veiligheid hebben zonder op een van deze onderwerpen punten te verliezen. Het blijkt dat het oude gezegde slechts een mythe is. Zoals Jas in de podcast zei: "Deze uitspraak kan alleen waar zijn wanneer je alle software zelf gaat maken".

Deze serie

In het begin vraag je je wellicht af ​​of er eigenlijk een hele podcast serie nodig is om authenticatie te bespreken, maar tijdens deze vier afleveringen kwamen we erachter dat inloggen veel meer is dan alleen een inlogpagina. Het de voordeur is van al uw informatie. Maar het bepaalt ook of je bepaalde delen van de website wel of niet kunt zien. Dat maakt praten over de login van uw applicatie, beveiliging van uw gegevens een heel belangrijk. Het heeft raakvlakken met bijna alle andere onderdelen van je applicatie

Het advies

Als uitsmijter van de serie geeft Jas nog een advies:

“Gebruik je tijd zorgvuldig, en concentreer je op je kernactiviteiten. Laat je daarbij niet afleiden door het authenticatiesysteem. Dit is wiel is namelijk al door experts uitgevonden. Als u een identiteitsbeheersysteem kiest, zorg er dan voor dat deze werkt met de standaard normen van deze tijd. Zorg ervoor dat iedereen met wie u werkt, experts op het gebied van identiteitsbeheer zijn. Als laatste; Laten we de fouten die we maken delen, zodat anderen niet in dezelfde val trappen” 

Ik hoop dat je deze serie podcasts leuk vond en we je snel weer terug zien. Blijf ons volgen voor meer informatie.

Deze blog is een onderdeel van The Platform series. De bijbehorende podcast kan je hier beluisteren en hier bekijken op Youtube.