<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=185410355348004&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

Blog: Geef de Juiste Mensen de Sleutel

GR The Platform Episode 9 - Platform Security

Security is altijd al een belangrijk onderdeel geweest om je gebruikers en hun data veilig te houden. Maar hoe zorg je er dan voor dat de rechtmatige eigenaars toegang krijgen tot deze gegevens? Juist ja, door middel van authenticatie en autorisatie. In deze serie van podcasts richten we ons op het inloggedeelte van uw business.

Security

Beveiliging heeft altijd twee kanten van de medaille: aan de ene kant willen mensen zo gemakkelijk mogelijk toegang hebben tot hun gegevens, terwijl aan ze aan de andere kant willen dat indringers niet zomaar bij diezelfde gegevens komen. Een manier om dit te bewerkstelligen is door het implementeren van login methodiek. Het belangrijkste onderdeel hiervan is vertrouwen. Gebruikers moeten uw business kunnen vertrouwen dat er alles aan gedaan wordt om de data veilig te houden.

Convenience

Zoals Jas terecht aangeeft, zijn bedreigingen altijd in ontwikkeling en om dit als organisatie tegen te gaan, moet je altijd op je hoede zijn om de beveiliging op veel verschillende gebieden bij te werken. Auth0 probeert de last van het voortdurend bijwerken van de inlogbeveiliging van bedrijfseigenaren op zich te nemen door een externe authenticatieservice aan te bieden. Auth0 ziet dit als hoofdactiviteit waardoor zei er alles aan doen om altijd op de hoogte te blijven van de nieuwste bedreigingen. Om meer te weten te komen over hoe en waarom dit voordelig kan moet je nog even in spanning blijven tot de volgende aflevering.

Maar dit alles is slechts een voorproefje van wat er in de volgende 3 afleveringen gaat komen. Zoals u zult merken zijn deze afleveringen niet alleen interessant voor ontwikkelaars, waarin zei er er achter te komen hoe Auth0 hen mogelijk kan helpen authenticatie te implementeren. Maar ook voor algemene IT'ers en bedrijfseigenaren van bedrijven die steeds meer richting de IT-kant gaan.

It is a balancing act of privacy, security and convenience. 

Blijf op de hoogte voor de volgende afleveringen

Deze blog is een onderdeel van The Platform series. De bijbehorende podcast kan je hier beluisteren en hier bekijken op Youtube.