<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=185410355348004&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

Blue Force Tracking

Uniek IoT-platform verbetert de ondersteuning van politieagenten en stewards

Voetbalwedstrijden van Ajax, Oranje-interlands, concerten, festivals en manifestaties lokken enorme hoeveelheden mensen naar de Johan Cruijff ArenA. Om bij te dragen aan de veiligheid van de begeleidende politieagenten en stewards, creëerde Nalta.com Blue Force Tracking; een uniek IoT-platform op basis van Dell Boomi Technology.

    

 

Het verhaal

Innovatie maakt het verschil

De Johan Cruijff ArenA verwelkomt jaarlijks meer dan twee miljoen bezoekers. Het stadion heeft 54.640 stoelen, 144 plaatsen voor gehandicapten en begeleiders en 15 roltrappen om bezoekers veilig en snel naar de eerste en tweede ring brengen.
De Johan Cruijf ArenA faciliteert spraakmakende voetbalwedstrijden, spectaculaire concerten en mooie zakelijke evenementen. Het stadion wil ook vooroplopen als het gaat om fan experience, mobiliteit, veiligheid, duurzaamheid, facility management en digitalisering. Innovatie maakt hierbij het verschil. Blue Force Tracking sluit hier naadloos op aan.


www.johancruijffarena.nl
www.amsterdam.nl
www.politie.nl

De case

Datagedreven veiligheid

De Nationale Politie, de gemeente Amsterdam en de Johan Cruijff Arena kozen voor Blue Force Tracking (BFT) om de veiligheid op publieke plekken en de ondersteuning van politieagenten en stewards te verbeteren. BFT zorgt ervoor dat ondersteunende diensten supersnel gewaarschuwd worden bij een incident en dat er direct real-time videobeelden voorhanden zijn. Ook maakt BFT inzichtelijk waar medewerkers zich bevinden bij gevaarlijke situaties. Daarmee brengt het datagedreven veiligheid een stap dichterbij.

Blue Force Tracking Arena Ajax

 

 

 

Oplossing

Razendsnelle analyse

Uniek aan het Blue Force Tracking IoT-platform is de geautomatiseerde en daardoor razendsnelle manier waarop (bewakings)camerabeelden worden geanalyseerd. De slimme technologie van BFT geeft op basis van deze beelden signalen af. Daarnaast gebruikt het IoT-sensoren die geïntegreerd zijn in de kleding van veiligheidsbeambten. De combinatie van technologieën maakt dat zeer snel kan worden bepaald of iemand ondersteuning nodig heeft. Zonder dat er handmatige handelingen voor nodig zijn.

Uitgangspunten

Het schaalbare platform dat Nalta wilde creëren moest uitblinken in een super snelle, betrouwbare én veilige integratie van uiteenlopende technologische oplossingen. Daarom kozen de Nalta-professionals voor Boomi Technology als kloppend hart van het platform. Er werd intensief samengewerkt met de drie stakeholders: de Johan Cruijff ArenA, de gemeente Amsterdam en de Nationale Politie. Ook Securitas (technische beveiligingspartner), Genetec (camerabeveiliging) en EquiVital (sensoren) droegen in belangrijke mate bij aan dit innovatieve project.


De nauwe samenwerking tussen de verschillende partijen en de specifieke voordelen van Boomi Technology zorgden ervoor dat Blue Force Tracking in slechts zeven maanden van scratch af aan werd ontwikkeld.

Resultaten
  • Innovatief IoT-platform ter verhoging van de veiligheid
  • Schaalbare oplossing (tot wel 100.000 beveiligingsmedewerkers)
  • Eenvoudig op andere locaties toepasbaar
  • Probleemloos te integreren met alle beveiligingssystemen

De klant aan het woord

Hebben we je geïnspireerd?
Laten we jouw uitdagingen bespreken!

Software Development

Software is de motor achter elk online platform

Read more

Data Integration

Overal en altijd optimaal werken als vanzelfsprekendheid

Read more