<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=185410355348004&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

Internet of Things

De opmars van sensoren en slimme apparaten is onstuitbaar. Ze zitten overal op en in, verbinden alles en iedereen en brengen een reusachtige stroom data op gang.

Het Internet of Things, inmiddels een enorm netwerk van verbonden kleine en slimme apparaten, sensoren en kleine computers die enorme hoeveelheden gegevens verzamelen, is overal om ons heen. Het is moeilijk om nog een branche te vinden die niet door IoT wordt aangeraakt.

  • In de gezondheidszorg bijvoorbeeld, communiceren glucosemeters en insulinepompen continue om het niveau van de insuline die aan een diabetespatiënt wordt afgeleverd, nauwkeurig aan te passen.
  • Transportbedrijven kunnen de sensoren gebruiken die zijn ingebouwd in vliegtuigen, vrachtwagens of locomotieven, gebruiken om - in combinatie met gegevens over dienstregelingen, weer of verkeersdrukte - het tijdvak te voorspellen waarbinnen het best preventief onderhoud kan plaatsvinden.
  • Retailers maken gebruik van beacon-technologie om lokale content aan hun klanten te bieden door via de mobiele apps deals aan te bieden om meer producten uit de schappen te halen. 
  • Smart Cities tenslotte, beloven veel dringende problemen op te lossen, zoals files, misdaad, milieu- en afvalproblemen en vele andere uitdagingen met behulp van een heilige graal: real-time data.

Microsoft innoveert binnen dit specifieke gebied heel snel en heeft met zijn Azure IoT Suite een zeer aantrekkelijke propositie. Met Azure IoT Suite kunt u eenvoudig en veilig uw slimme apparaten en sensoren verbinden. Gebruik apparaat-naar-cloud -telemetriegegevens om inzicht te krijgen in de status van uw apparaten en actie te kunnen ondernemen wanneer een IoT-apparaat uw aandacht nodig heeft. In cloud-naar-apparaat -berichten kunt u veilig opdrachten en meldingen naar uw verbonden apparaten verzenden. Apparaatberichten worden altijd afgeleverd, ook voor apparaten die niet continu zijn verbonden.

Daarnaast is er de nieuwe Azure IoT Edge suite, een aanvullend aanbod waarmee ontwikkelaars de logica kunnen programmeren voor de IoT Gateways, kleine computers en slimme sensoren aan de "rand" van de IoT-omgeving. Ze kunnen daarbij lokaal beschikken over dezelfde analytics en machine learning -faciliteiten als in de publieke Azure cloud van Microsoft.

Maar omdat al deze sensoren en resulterende gegevens er zijn, betekent dit niet dat bedrijven de expertise of systemen in huis hebben om ermee om te gaan. Wij helpen je de vruchten te plukken van het Internet of Things. We zoeken, vinden, creëren en implementeren de oplossing die jou verder brengt. Een mix van brede technologische kennis en een creatieve mindset staat garant voor resultaat.

Our partnerships