<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=185410355348004&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

Data beschermen is complex

Het effectief beschermen van uw bedrijfsdata is een arbeidsintensief en complex proces. Het vereist niet alleen specialistische kennis van back-up-  en replicatie-technologie maar ook een volledig inzicht in de te ondersteunen infrastructuur.

IT-afdelingen hebben daarnaast te maken met meerdere datacenters, veelal in combinatie met SaaS applicaties en hybride Cloud-modellen, waardoor gegevens verspreid staan over een mix van private en publieke Cloud-omgevingen.

Hierdoor wordt het buitengewoon lastig om gegevens te beheren en veilig te stellen.

Service eisen nemen toe

Aan de dienstverlening van IT-afdelingen worden voortdurend stijgende vereisten voor beschikbaarheid, retentie en maximaal dataverlies  gesteld.

Daarnaast vereist de AVG dat organisaties nieuwe regels op het gebied van data governance toepassen voor de bescherming en het beheer van persoonsgegevens van zowel klanten als de eigen medewerkers.

Naarmate de hoeveelheid ongestructureerde gegevens groeit, wordt het ingewikkelder om aan deze eis te voldoen en nemen ook de risico’s voor uw bedrijf toe.

Explosieve toename data

Digitale Transformatie -initiatieven met o.a. Internet of Things of Big Data, hebben een explosieve groei van data tot gevolg gehad en organisaties worden steeds afhankelijker van externe databronnen.

Het beschikbaar hebben van een (recente) back-up is daardoor de laatste jaren steeds minder vanzelfsprekend geworden en stelt de IT-afdeling voor grote uitdagingen.

Waarom Data Protectie ?

De essentie van back-up is het opslaan van kopieën van data om verlies of corruptie te kunnen herstellen. De oplossing dient ingericht te worden op de mogelijkheid om te kunnen herstellen. Middels een solide en getest disaster recovery (DR) plan is het mogelijk de kritische bedrijfsprocessen op een tweede locatie te continueren. Om Disaster Recovery economisch verantwoord te realiseren is het van belang om een aantal zaken vooraf te bepalen:

  • Van welke infrastructuurcomponenten uw kritische bedrijfsprocessen afhankelijk zijn
  • Hoeveel dataverlies voor afdelingen acceptabel en betaalbaar is (RPO) 
  • Hoe lang het mag duren voordat uw data weer beschikbaar is (RTO) 
  • Welke data, rekenkracht en verbindingen nodig zijn 
  • Welke prestaties acceptabel zijn, in het geval van een calamiteit

Steeds vaker ontstaat de behoefte in de organisatie om de primaire IT-omgeving in een extern datacenter of in de Cloud onder te brengen. Veelal is de impact van het uitwijken hoog en past niet bij de verwachting van de business. Wij hanteren veelvuldig het concept van inwijk in plaats van uitwijk, waarbij u, in het geval van een calamiteit, direct gebruik kan maken van de middelen die u lokaal ter beschikking heeft staan (inwijken). Ten slotte bevinden uw IT-specialisten zich doorgaans dicht bij uw eigen IT middelen.

Dell EMC Data Protection Advisor-264766-edited.jpg

Nalta Data Protection quickscan.

Nalta helpt u, aan de hand van de Dell EMC Data Protection Advisor, om een compleet inzicht te verkrijgen in de data die beschikbaar gesteld moet worden aan de organisatie. U krijgt een volledig overzicht van uw gegevensbeschermings-omgeving en     -activiteiten.

Met geautomatiseerde monitoring, analyse en rapportage van uw back-up- en herstel- infrastructuur, replicatietechnologieën, opslagplatformen, bedrijfsapplicaties en virtuele omgevingen, kunt u uw serviceniveaus effectiever beheren terwijl gelijktijdig de kosten en complexiteit worden verlaagd.

Data Protection Quickscan Apply now!

Neem vandaag nog contact op!

Ben u geïnteresseerd in onze diensten en oplossingen of heeft u een vraag. Neem vandaag nog contact met ons op zodat wij u zo snel als mogelijk van dienst kunnen zijn.

Our partnerships