<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=185410355348004&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

SxSW 2018, een creatief briljante ervaring

Bij de kickoff van het vorig seizoen Dell for Entrepreneurs, volgens goed gebruik in een toprestaurant, was het duidelijk dat we de lat van het programma nog hoger wilden leggen. Na twee succesvolle edities wilden we focussen op een betere stimulering van de connectie tussen startups en corporates. Een mooie doelstelling waar een mooi plan bij hoorde. De Dell for Entrepreneurs major League was geboren!

 
Brass
 

Zoals vaker gebeurt op een avond met bijzondere mensen, bijzonder eten en bijzondere wijn, de energie en inspiratie levert ook te creatieve ideeën op. Een nachtje slapen zorgt dan voor de noodzakelijke ontnuchtering. Zo heeft het naar Nederland halen van een Engelse top band in combinatie met een groots event het niet gehaald. Maar het neerzetten van een road to South by Southwest bleef overeind. Wat als we een startup competitie starten met behulp van nieuwe partner StartupDelta en de winnaar gaat samen met andere startups en relevante corporates naar Austin TX, de thuisbasis van Dell EMC?

Matchmaking SxSW2018

 

Inmiddels zijn we terug in Nederland en kijken we terug op een zeer bijzondere en inspirerende reis. Werkelijk alle verwachtingen zijn overtroffen. De hoeveelheid deelnemers was groter dan verwacht, in plaats van een middag programma hebben we een driedaags top programma gedraaid en de belangrijkste doelstelling het structureel verbinden van corporates en startups hebben we meer dan gerealiseerd.

Voor mij persoonlijk waren er vele hoogtepunten gedurende de week. Wat er uitsprong was de tractie die de winnaar van de Dell for Entrepreneurs competitie heeft gehad. Veel interviews, gesprekken met potentiële partners en het enthousiasme wat Babak en zijn team uitstraalde. Daarnaast de trots dat digitalAngel, het Nederlandse platform voor IoT in de zorg, op koers licht om de wereld te veroveren. Daar was SxSW de eerste en zeer belangrijk stap voor. Maar bovenal dat we als team Dell for Entrepreneurs met in de hoofdrol Jean-Jacques Kroesbergen (Dell EMC), Peter Nool (Dell EMC) en Katja van Berkhout (StartupDelta) deze prestatie hebben weten neer te zetten.

2017-05-30 20.19.37

 

Binnenkort hebben we de kickoff voor het nieuwe seizoen Dell for Entrepreneurs. Dat wordt vast weer een diner bij een bijzonder restaurant. Benieuwd wat de nieuwe plannen gaan worden, maar ik sluit niet uit dat SxSW wederom in het verschiet ligt. Wat was SxSW 2018 energierijk, creatief, bron van onverwachte ontmoetingen, maar bovenal ongelofelijk leuk om mee te maken!

Om de energie van het event te kunnen delen met onze volgers hebben we vier dagen vlogs op dit kanaal gedeeld. Ik heb samen met Peter van digitalAngel en Jean-Jaques van Dell EMC een terugblik video gemaakt. Heb je de smaak van SxSW te pakken? Laat een bericht achter zodat we weten of je bij 2019 editie aanwezig wilt zijn.

 

 

We willen alle partners die aan het Dell for Entrepreneurs & SxSW 2018 programma hebben deelgenomen bedanken. In het bijzonder de startup's zelf, Dell EMC, Startup Delta, Accenture, The New Dutch Wave en Dell Boomi.